Aktualno Šolanje in šport

Aktualni dogodki in tečaji v slovenskih kinoloških društvih za pse in lastnike

Foto: shutterstock.com

Večina tečajev v (športnih) kinoloških društvih po Sloveniji je že v polnem teku, a na nekatere dogodke, delavnice in tečaje se še vedno lahko prijavite.

Bi letošnjo jesen radi preizkusili novo aktivnost pri kateri, se boste skupaj s psom naužili svežega zraka in premigali telo, potem preizkusite tečaj Hoopersa ali delovni sprehod.

Vaja reševalnih psov

V kinološkem društvu Storžič se poskušajo prilagoditi lastnikom psov, tako da kadarkoli dobijo prijavo najmanj petih psov organizirajo novo skupino tečajnikov. Tečaji tako potekajo skozi celo leto.

Poleg tega vas vabijo na že tradicionalno vajo za vse, ki so v enoti reševalnih psov, ki bo 9. decembra in ima tudi družabni pridih.

Tečaj Hoopersa v Slovenski Bistrici

V kinološkem društvu Slovenska Bistrica organizirajo zanimiv tečaj Hoopersa. Gre za novo disciplino v Sloveniji, ki je zanimiva za pse in lastnike vseh starostnih skupin. Edino potrebno predznanje je, da zna kuža počakat v sedi ali na prostoru. Vpisati pa se je mogoče kadarkoli med letom.

Delavnica Delovni sprehod na Gorenjskem

V športnem kinološkem društvu Lesce-Radovljica organizirajo delavnico »delovni sprehod«, kjer trenirajo osnovno poslušnost, gradijo pozitiven odnos ter hkrati tudi socializacijo psov.

Delovni sprehod potekala 1 uro, na različnih lokacijah na Gorenjskem. Aktiven sprehod je lahko krajši kot običajen sprehod, ampak pes bo zaradi mentalne zaposlitev veliko bolj miren, sproščen in pozoren na vodnika.

8 vrst pasjih sprehodov (med njimi je tudi vohljalni potep)

Šolanje čez celo leto v Ajdovščini

Športno kinološko društvo Ajdovščina ponuja tečaje male šole, osnovnega šolanja z izpitom BBH, agility in nadaljevalno šolanje po programih BGH in IGP skozi celo leto, saj si želijo, da vsi novopečeni lastniki psov dobijo čimprejšnjo pomoč pri prvih korakih s  svojimi štirinožnimi prijatelji. Že izkušeni vodniki psov pa lahko izpopolnjujejo znanje, saj se zavedajo, da je poleg fizične zelo pomembna tudi psihična aktivnost, s katero zadovoljimo pasjim nagonom in jim popestrimo vsakdan.

Dan odprtih vrat v Ljubljani

Kinološko društvo Ljubljana vabi na dan odprtih vrat, ki bo 21. oktobra, kjer boste lahko od blizu spoznali aktivnosti društva – predstavili bodo agility, reševalne pse in IGP. Pripravili so tudi številna predavanja in delavnice, primerna tako za izkušene kinologe kot tudi za tiste, ki šele razmišljate o štirinožnem družinskem članu.