Aktualno

Na pomoč priskočila policist vodnik in Frida – pogrešana gospa je bila najdena

Foto: PU Novo mesto.

Pred dnevi so zaskrbljeni svojci obvestili policijo, da pogrešajo 86-letno gospo iz okolice Škocjana, ki je popoldne odšla od doma proti gozdu in se ni vrnila, pri sebi pa ni imela ne mobilnega telefona niti svetilke.

Svojci so jo iskali, vendar je niso našli, zato so bili na kraj poslani sevniški policisti in vodnik službenega psa. Vodnik Damjan in njegova pomočnica Frida sta se takoj lotila dela v močno poraščenem gozdu in v temi, pri iskanju sta uporabila vse svoje znanje in bogate izkušnje.

Foto: PU Novo mesto

Trud je bil poplačan

Kot so zapisali na Facebook strani Policijske uprave Novo mesto ima Frida, tako kot vsi psi, neprimerljivo razvitejši voh od človeškega, boljši nočni vid in razvitejši sluh. »V spremstvu svojega vodnika je zavzeto in požrtvovalno premagovala težko prehodno in močvirnato območje. Njun trud je bil poplačan, saj sta ob enem izmed dreves našla pogrešano gospo, ki je bila povsem dezorientirana, izčrpana, mokra od dežja in zmedena. Policisti so jo varno pospremili do službenega vozila in odpeljali domov, kjer so jo predali svojcem.«

Na družabnem omrežju so še zapisali, da gospe želijo dobro okrevanje, tandemu Damjanu in Fridi pa miren počitek po naporni noči in še veliko uspehov pri delu.