Aktualno

Nova priložnost za psa Maxa – zdaj pomaga drugim živalim

Foto: shutterstock.com

Max, enajstletni mešanec med bokserjem in staffordshire terierjem, je prva leta svojega življenja živel med zavetišči. Posvojitelji so ga nenehno vračali nazaj, premikali so ga iz zavetišča v zavetišče, vse dokler ga ni spoznala Rachel. Max je bil po bolezni že na seznamu za evtanazijo, vendar Rachel se je na prvi pogled zaljubila v njegov velik nasmeh. Sedaj sta skupaj že devet let.  

Ko je Rachel opazila, da je Max začel dobivati »sindrom edinega otroka«, se je odločila, da mu bo pridružila psičko. Ko je spoznal Stello, je bil očaran. Čeprav je bila sama nekoliko bolj zadržana, Max ni popustil. Prinesel ji je vse igrače, ki jih je našel, da bi se igrala z njim, in od takrat je obseden z njo.

Da bi pomagala še več živalim, skrbi tudi za mlade mucke. Max se ne zmeni za njih, medtem ko je Stella vedno v vlogi njihove mame. Ko jih oddajo posvojiteljem, vzamejo novo leglo, saj naravnost uživa v tej vlogi.

Rachel je z obema pasjima prijateljema je zelo aktivna, Max pa najbolj uživa na vodi. V vodo sicer ne gre, v kajaku na vodi pa se počuti naravnost odlično. In predvsem varno.