Mačji svet

Slavni maček iz Szczecina je izgubil nekaj kilogramov in uživa v novem domu

Fotografija je simbolična / Foto: stock.adobe.com

Poznate Gaceka? Najbolj slavni maček v Szczecinu in verjetno na vsej Poljski, je bil kot prava turistična atrakcija, označen celo s točko na Googlovem zemljevidu mesta, da so ga obiskovalci lažje našli.

Slava mu je prinesla veliko oboževalcev, od tega pa je imelo koristi tudi mesto, saj so poročali, da so nekateri turisti pripotovali celo iz tujine, da bi si ogledali črno-belega mačka.

Gacek je imel težave s sklepi in z zobmi

Gacek je bil na vrhuncu priljubljenosti precej okrogel in debelušen, kar mu je zagotovo dajalo nekaj fotogeničnega šarma, hkrati pa je bil tudi signal, da njegovo zdravje ni v redu. Turisti so ga nenehno hranili, kar je pripeljalo do tega, da je močno presegel normo za fit uličnega mačka. Zaradi tega so se mu pojavile težave s sklepi in zobmi, veterinar je priporočil, da mora izgubiti 4-5 kilogramov svoje teže.

Pri tem je posredovalo Szcecinovo združenje za dobro počutje živali (TOZ) in rešilo mačka, mu dalo zavetje in mu pomagalo pri okrevanju. Slike, ki jih je prejšnji teden delilo zavetišče, kažejo, da je Gacek že izgubil odvečno težo. TOZ še poroča, da ima Gacek zdaj dovolj energije, da teče po stopnicah in skače po pultih.

Zdaj maček pomaga brezdomcem

To tudi pomeni, da ga ne boste več našli na Googlovem zemljevidu, toda zdaj ima njegova slava svoj namen. V zavetišču so dodali, da lahko njegovi oboževalci donirajo pločevinke mačje hrane ali prispevajo v kampanji množičnega financiranja, ki se je začela prejšnji teden z naslovom “Gacek kupuje hrano za brezdomce”.

 

Vir: The Mayor